OPENMINDHUIS JPG
 

Systeemopstellingen* - de ins en outs -

 

*Het begrip 'systeemopstellingen' omvat alle ander mogelijk opstellingen, zoals familieopstellingen en organisatieopstellingen. 


Ontstaan

Systeemopstellingen zijn een afgeleide van het psychodrama, ontwikkeld door Jacon Moreno. Onder andere op basis van het psychodrama ontwikkelde vervolgens Virginia Satir haar ‘systeemtherapie’. Als één persoon met een probleem kwam, behandelde zij het héle gezin. Deze werkwijze bleek zeer effectief. Satir’s werkwijze, heeft weer een grote invloed gehad op het door Bandler en Grinder ontwikkelde Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

RaVisie heeft het systemisch werken 'clean' gemaakt: geen drama, geen poespas, maar een zo puur mogelijke interpretatie van de 'energie'. En dat is gelukt. 

Wanneer wij systeemopstellingen toepassen, zijn ze heel eenvoudig en heel effectief. We maken allemaal onderdeel uit van grotere systemen. Denk maar eens aan je afkomst, gezin, familie, je vrienden, een team, bedrijf of klas. Zelfs op individueel niveau besta je met ál jouw delen uit een systeem. Al die systemen waar we een onderdeel van zijn, hebben een grote invloed op ons dagelijks leven en functioneren. De relevante betrokken ‘spelers’ worden allemaal opgesteld. Hierdoor krijg jij meer inzicht in jouw eigen plek in het systeem en je verhouding tot de anderen in dat systeem.

Systeemopstellingen

Opstellingen worden ingezet bij familiekwesties, maar ook bij vragen over relaties, werk, stress, je gezondheid, de opvoeding van je kinderen, noem maar op. Heb jij een vraag waar je met behulp van een opstelling meer inzicht in wilt krijgen? Dan is deze dag voor jou. 

Ook als je geen vraag hebt, maar wel wilt ervaren hoe een opstelling in zijn werk gaat, is dit een dag waar je bij wilt zijn. Je hoeft geen speciale kennis of vaardigheden te hebben, het gaat om je intentie de vragensteller bij te willen staan en de magie te laten gebeuren. 

Tevens komen de principes van systeemopstellingen aan bod. Wat is de manier om de interpretatie zo zuiver mogelijk te houden, welke informatie wordt verstrekt aan de opgestelde deelnemers, hoe stuur je een systeemopstelling (welke vragen stel je) en hoe ga je met de 'vragensteller' om gedurende het proces en erna. 

Wij bieden een zeer 'cleane' manier van opstellen: geen drama, geen poespas, maar een zo puur mogelijke interpretatie van de 'energie'. Hiervoor is geen speciale voorkennis nodig, iedereen wordt gedurende het hele proces begeleid. 

Niet achteroverzitten en droge theorie verwerken, wel delen, meemaken, voelen en leven! 

Adres: NLP Atelier, Meent 13, Woudenberg
  Routebeschrijving
Aantal dagen: 1
Aantal deelnemers:  Maximaal 12
Agenda: Zie rechterkolom of kijk in Agenda
Werktijden: 11.00u tot 16.00u
Trainers: Bas Licher
Investering: € 45,00 incl. btw
Bijzonderheden:

Eigen lunchpakket meenemen

Vermeld bij inschrijving of je een vraag hebt die je met een opstelling wilt oplossen

Agenda

30 nov
Workshop Bewustzijn 1
Datum 30/11/2024 11:00 - 15:30
14 dec
Workshop Bewustzijn 2
14/12/2024 11:00 - 15:30
© Bas Licher® Zeist 1998-heden, alle rechten voorbehouden