OPENMINDHUIS JPG
 

BEWUSTZIJN 


De zoektocht naar wat bewustzijn precies is, is voor mij begonnen in 2016. Het overlijden van Ben was de aanzet om ‘Leven en Dood’ beter te willen begrijpen. Het begon in mijn eigen boekenkast en na een aantal boeken over Boeddhisme te hebben gelezen werd het voor mij duiderlijk dat ik moest gaan uitzoeken wat ‘Bewustzijn’ nou precies was. In de psychologie vond ik geen antwoorden, die mij verder hielpen. Om leven te bestuderen leek het toen een logische stap om mij te verdiepen in hoe cellen functioneren (Epigenetica) en in de materie voor cellen (moleculen, atomen en hun ontstaan). Dit laatste bracht mij naar de Kwantumfysica.

Door kennis uit de Epigenetica te combineren met kennis uit de Kwantumfysica en aan te vullen met kennis vanuit de Informatieleer kwam ik via een andere weg weer uit bij Bewustzijn.

Belangrijke uitgsangspunten in de kwantumfysica zijn dat alles energie is en dat alle energie informatie is. Dat betekent dat er ook iets moet zijn dat die informatie kan lezen/interpreteren en die energie wordt in de Kwantumfysica Bewustzijn genoemd. Dat betekent dat iets alleen kan bestaan als het over een vorm van bewustzijn beschikt, dat kan interpreteren wat het moet doen om materie te kunnen laten bestaan. Dit principe geldt voor alle materie: atomen, moleculen, cellen en organismen.

Het is bekend dat er allerlei natuurkundige wetten bestaan waar de wereld om ons heen aan voldoet. Het lijkt er dan ook niet op dat de natuur ‘at random’ werkt, maar dat er een structuur bestaat waarbinnen de fysieke wereld wordt gecreëerd. Maar wat zorgt ervoor dat de natuur zich aan die wetten houdt? Wordt dit gestuurd door Bewustzijn? Zou dit betekenen dat Bewustzijn weet hoe het de informatie kan interpreteren om atomen te laten ontstaan? Het lijkt er wel op.

Workshop Bewustzijn 1

Wat is Bewustzijn

In Bewustzijn 1 vertel ik over mijn bevindingen van mijn zoektocht, over wat intussen door de wetenschap is bewezen en over wat we nog niet precies weten maar waar wel ideeën over bestaan. De theorieën over wat Bewustzijn is, staan soms lijnrecht tegenover elkaar. In deze workshop wil ik aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en sommige onweerlegbare bewijzen je meer inzicht geven in wat Bewustzijn is.

cirkels
Adres: Nijenheim 6409, Zeist
  Contactinformatie
Aantal dagen: 1
Aantal deelnemers:  Maximaal 6
Agenda: Zie rechterkolom of kijk in Agenda 
Werktijden: 11.00u tot 15.30u
Trainer: Bas Licher
Investering: € 45,00 incl. btw
Bijzonderheden: Eigen lunchpakket meenemen
Workshop Bewustzijn 2

Bewust van Bewustzijn

Over bewustzijn, bewust zijn, bewuste, onbewuste, ik, ego, denken, brein, hersenen, psyche, ziel, geest en entiteit. Wat is wat? En wie ben je eigenlijk?

hypnose regenboog druppelEen diepgaand onderzoek naar hogere sferen. Adres: Nijenheim 6409, Zeist
  Contactinformatie 
Aantal dagen: 1
Aantal deelnemers:  Maximaal 6
Agenda: Zie rechterkolom of kijk in Agenda
Werktijden: 11.00u tot 15.30u
Trainer: Bas Licher
Investering: € 45,00 incl. btw
Bijzonderheden: Eigen lunchpakket meenemen


Durf jij deze workshop aan?

Agenda

30 nov
Workshop Bewustzijn 1
Datum 30/11/2024 11:00 - 15:30
14 dec
Workshop Bewustzijn 2
14/12/2024 11:00 - 15:30
© Bas Licher® Zeist 1998-heden, alle rechten voorbehouden